Amazon v červnu zprovozní distribuční centrum v Kojetíně, nabírá pracovníky

Internetový prodejce Amazon zprovozní v červnu své nové robotické distribuční centrum v Kojetíně na Přerovsku. Po plném uvedení do provozu v něm plánuje Amazon nabídnout práci až 2000 zaměstnancům. Firma už zahájila nábor pracovníků. ČTK to dnes sdělil generální manažer společnosti Amazon pro Českou republiku Michal Šmíd.

Ilustrační fotografie
reklama

"Pro naše nové distribuční centrum jsme již přijali inženýry, IT profesionály, provozní manažery, odborníky na bezpečnost a ochranu zdraví i HR specialisty, nyní spouštíme nábor zaměstnanců na vstupní pozice, kteří budou připravovat, balit a odesílat zákaznické objednávky. Poskytujeme moderní, bezpečné a atraktivní pracoviště pro lidi s různými zkušenostmi a podporujeme je v rozvoji jejich kariéry," uvedl Šmíd.

Nábor zaměstnanců pro kojetínské centrum Amazon zajistí agentura Randstad. Nabídky pracovních pozic jsou zveřejněny také na stránkách společnosti Amazon. Nástupní hrubá mzda pro zaměstnance na vstupních pozicích bude podle Šmída činit 190 korun za hodinu, u vedoucích týmů 225 korun. Firma Amazon podle Šmída zaměstnancům nabízí také balíček benefitů, mezi kterými je například bezplatná doprava do zaměstnání či dotované stravování.

Personální agentura Randstad tento týden otevřela v Přerově pobočku. "Přerov je pro nás strategické místo, protože z něj můžeme pokrýt poptávku v Olomouckém, Zlínském a zčásti i v Jihomoravském kraji," sdělil ČTK tiskový mluvčí Randstad ČR Petr Douda. V regionu Randstad spolupracuje s klienty z výrobního sektoru, automobilového a potravinářského průmyslu, logistiky a distribuce. Agentura nyní v ČR provozuje devět regionálních poboček.

Společnost Amazon pomocí nového distribučního centra v Kojetíně podle Šmída rozšíří nabídku produktů a podpoří rostoucí počet nezávislých malých podniků, které prostřednictvím jejího e-shopu prodávají své zboží. Zaměstnanci centra budou připravovat, balit a odesílat zákazníkům drobné položky, jako jsou knihy, elektronika a spotřební zboží. Provoz v Kojetíně je vybaven moderní technologií včetně robotických jednotek.

Robotické distribuční centrum v průmyslovém parku na okraji Kojetína pro Amazon postavila společnost Panattoni. Logistické centrum si vyžádalo investici více než pět miliard korun, projekt financovala skupina Accolade. Celková rozloha haly přesahuje 187.000 metrů čtverečních, její půdorys zabírá 51.000 metrů čtverečních. Výška budovy přesahuje v místech, kde vedou schodišťové šachty, 27 metrů. Zaměstnancům budou práci v logistickém centru v Kojetíně usnadňovat speciální robotické jednotky.

Americký koncern Amazon je největším internetovým obchodem na světě, spolu s firmami Google, Apple a Microsoft patří k takzvané velké čtyřce technologických firem světa. V České republice Amazon působí od roku 2013, celkem investoval přes 26 miliard korun. První distribuční centrum Amazonu bylo v Česku otevřeno v roce 2015 v obci Dobrovíz. V tuzemsku nyní společnost zaměstnává přes 4000 lidí.

Témata: Amazon | práce | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky