Bookmakeři tipují: Vyhodí Zeman Ovčáčka? Oznámí Karel Gott prezidentskou kandidaturu?

Fortuna představuje tradiční novoroční speciály „stane se 2017“. Po vánočním obžerství nastává obvykle čas na bilancování roku končícího a vzhlížení k tomu novému. Nad tím, co nás čeká a nemine, už se tradičně zamýšlí také bookmakeři Fortuny. Tak třeba prezidentský mluvčí Jiří Ovčáček. Po posledním hradním kotrmelci si nemůže být nikdo ničím jist a na jeho konec ve funkci si tak zájemci mohou vsadit v kursu 5:1. Stejně jako na jeho případný přesun do čela ČT nebo Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (shodně 1000:1). V kategorii sportu je kometou roku lezec Adam Ondra. Troufne si v příštím roce na osmitisícovku? (10:1). A co nejbohatší Čech Petr Kellner? Prazdroj mu unikl, nepokusí se tedy alespoň zprivatizovat Budvar? (10:1)

Ilustrační fotografie
reklama

Politika

Zejména domácí politická scéna je nepřebernou studnicí sázkařské inspirace. Stane se Babiš novým předsedou vlády? (1,3:1) Oznámí Karel Gott prezidentskou kandidaturu (200:1), Horáček ji stáhne (10:1) a Zeman řekne, že už nechce? (2,25:1). Také při pohledu do USA je zřejmé, že nic není nemožné, konečně Trump před volbami začínal na kursu 50:1 a zítra by mohl prodat Aljašku zpátky Rusku (5000:1) nebo vyrazit na návštěvu ke Kimovi (15:1).

„Říjnové předávání státních vyznamenání se pod taktovkou Miloše Zemana stalo opravdu celonárodní událostí a je nasnadě, jak své možná poslední udílení bude chtít prezident Zeman pojmout. Jiří Brady (10:1) a Daniel Herman (100:1) pravděpodobně nic nedostanou. Nicméně ani s druhým extrémem, oceněním Vladimira Putina (4000:1), se počítat nedá. Sečteno podtrženo, ceremoniál bude v příštím roce vyvážený,“ říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Sport

Kursové sázky, to je ale hlavně sport, přičemž ten český přináší národu pravidelně mnoho radosti. Přestože jedna úspěšná generace už pomalu hrozí odchodem do sportovního důchodu: Jaromír Jágr (7:1) Radek Štěpánek (7:1) Šárka Strachová (7:1) Bára Špotáková (3:1), nové talenty se derou do popředí. Třeba cyklisté budou znovu bojovat o top 10 na Grand Tours (2:1), tenisté by mohli uspět na některém Grand Slamu (3:1).

„Pořád mi vrtá hlavou ten rekord Jarmily Kratochvílové, padne nebo nepadne? Dožiju se toho? Tak jako tak, v návaznosti na formu, kterou měla letos, jestli jí rychle nepřekoná Caster Semenyaová (5:1), tak už asi fakt nikdo“, zmiňuje Hanák.

Ekonomika

Na příkladu prodeje plzeňského Prazdroje se jasně ukázalo, že i ekonomické sázky mají své místo na světě. Žralokem v českých vodách je nepochybně čínská skupina CEFC, která by mohla koupit Škodu Transportation (5:1), Tatru Trucks (4:1), Unipetrol (20:1). A nebo nekoupí nic a odvolá Jaroslava Tvrdíka (3:1). Nového majitele by se mohl dočkat i Tipsport (68:1) nebo Seznam, který by v kursu 7:1 mohl koupit Google, aby měl v Česku klid.

„Ceně ropy jsme se už v minulosti věnovali, v návaznosti na poslední vývoj může být sázka na překonání 60 dolarů v kursu 2,5:1 zajímavou investicí. A co klenot našeho průmyslu Škoda Auto? Prodá příští rok 1,5 milionů aut (3:1)? Uvidíme, co to udělá s návštěvnosti na našich pobočkách v Boleslavi,“ uzavírá Michal Hanák.  

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky