Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Fortuna láme rekordy, během půl roku prodala 1,5 milionu losů

Fortuna láme rekordy, během půl roku prodala 1,5 milionu losů

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Společnost Fortuna prodala všechny stírací losy Loterie Fortuna - Zlatá rybka, Gól!!! a Šťastná sedma, které byly v rámci pilotního projektu emitovány v celkovém počtu 1,5 milionu kusů, během necelých šesti měsíců. Společnost o tom informovala v úterý.

Loterijní a sázková společnost proto do prodeje dává další sérii, ve které počet losů za 20, 30 a 50 korun zdvojnásobí. Herní mechanika losů, cena i grafika zůstává stejná, výherní je téměř každý čtvrtý los, na výhrách bude vyplaceno až 60 procent vkladů.

Na třech milionech losů mohou sázející najít až 890 132 výher. Fortuna také rozšířila počet prodejních míst z 800, na kterých prodej první série startoval, na stávajících 1200.

"Prodej stíracích losů předčil naše očekávání, první tři série jsme v pilotním projektu na omezeném počtu obchodních míst prodali mnohem dříve, než jsme čekali. Jen se tak potvrdil náš předpoklad, že tento loterijní segment má v Česku obrovský potenciál, který budeme dále rozvíjet," prohlásil generální ředitel Fortuna Loterie Martin Illner.

Ve druhé edici Šťastná sedma Fortuna vydá jeden milion kusů losů, výherních bude 211 322, hlavní výhra bude dvakrát 500 tisíc korun. Cena losu zůstává na 20 korunách. Také losů Gól!!! za 30 korun bude jeden milion, výherních však bude 321 978 z nich. Hlavní výhra pak činí dvakrát jeden milion korun. Nejvíce výher bude v druhé edici Zlaté rybky, celkem 356 832 losů bude výherních, přičemž nejvíce půjde vyhrát dvakrát dva miliony korun. Cena losu se nemění, zůstává 50 korun.

Hlavní výhra z první edice losu Zlatá rybka, dva miliony korun, padla v Pardubicích a získala ji paní Iva, která si svou výhru vyzvedla osobně v centrále Fortuny. "Potřebovala jsem jen kupon do mobilu a v trafice měli tři poslední losy," popsala náhodu novopečená milionářka, která losy setřela až doma. "Mám dvě děti a dvě vnoučata, budu dělat radost hlavně jim. Chci ale také investovat, aby peníze nestály doma," plánuje výherkyně.

Fortuna Entertainment Group je vedoucím poskytovatelem kursových sázek ve střední a východní Evropě. Zakládající společnost Fortuna sázková kancelář vznikla v roce 1990 v Praze. V roce 1991 byla na Slovensku založena společnost Terno. V roce 2005 se vlastníkem obou společností stala investiční skupina Penta, která ještě ve stejném roce převzala polskou sázkovou kancelář Profesjonał a všechny společnosti postupně sjednotila pod jednou značkou.

Nyní provozuje Fortuna na třech trzích téměř 1400 poboček. Skupina vyvinula také online sázkovou a herní platformu FortunaWin, v současnosti poskytuje FortunaWin sázkové a herní produkty zákazníkům v Maďarsku. V říjnu loňského roku Fortuna vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je nadále česko-slovenská finanční skupina Penta. Na trh číselných loterií vstoupila Fortuna v květnu, kdy spustila prodej stíracích losů, v červenci pak představila první plnohodnotnou číselnou loterii spuštěnou v České republice po více než 50 letech – Fortuna Loto.

Témata:  fortuna

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy