Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První den EET: Kolaps nenastal

Placení, tržby, ilustrační foto
Placení, tržby, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dnes o půlnoci začala platit povinnost EET pro provozovatele ubytovacích a gastro služeb. Dle odhadů téměř polovina těch, kterých se to týká, nemá ještě nastavený potřebný systém. Nyní vše na poslední chvíli dohání.

Zatím EET neprovázejí žádné vážnější technické komplikace, pouze doba odezvy serveru se zdvojnásobila, viz. http://hlidaceet.cz/. Nicméně celé spuštění EET bylo do poslední chvíle napínavé. Například se objevily nejasnosti kolem náležitostí účtenek. Některé systémy musely dělat narychlo úpravy nebo jejich uživatelé musí tisknout dvě účtenky.

Náš pokladní  systém Shoptet Pokladna to má od začátku nastavené tak, že účtenka obsahuje všechny potřebné informace. O výjimkách týkající on-line plateb v e-shopech, zatím nebylo rozhodnuto. Vzhledem k rozdílným názorům naší politické reprezentace, nemusí tento pozměňovací návrh projít. Do března je ještě daleko, tak se nechme překvapit,“ komentuje aktuální situaci Miroslav Uďan, CEO společnosti Shoptet.

 

Témata:  EET (elektronická evidence tržeb)

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.