Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Evropské burzy si připsaly výrazné zisky

Evropské trhy uzavřely úterní obchodování se silnými zisky, německý akciový index DAX si polepšil o 1,89 procenta. Informovala o tom agentura Reuters.

Investoři s napětím čekají na klíčové hlasování řeckého parlamentu. Ten bude rozhodovat o vyslovení důvěry nové řecké vládě, která má v 300členném parlamentu celkem 155 křesel. V poslední době se ale objevují neshody i uvnitř vládnoucí strany PASOK. Na trzích se podepsala poslední data vypovídající o stavu na americkém trhu s nemovitostmi. Květnový prodej starších domů v USA klesl méně, než se očekávalo. Francouzský index CAC 40 vzrostl 2,04 procenta, britský FTSE 100 posílil o 1,44 procenta. Německý DAX stoupl o 1,89 procenta.

Témata:  burza Evropa

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy