Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za Silvestra Češi příliš neutrácí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Konec roku a s ním spojené silvestrovské oslavy se kvapem blíží. Kolik za poslední den v roce utratíte vy? Podívejte se na zajímavé srovnání, které vychází z průzkumu ČSOB.

Překvapivě více než 60 % lidí neutratí na Silvestra více než 500 korun. Necelá čtvrtina pak dá za silvestrovské oslavy do tisícovky a 13 % utratí maximálně dva tisíce korun. Jsou mezi námi i tací, kteří na oslavě posledního dne roku nešetří a utratí více než dva tisíce korun. Takových Čechů je ale podle průzkumu velmi málo. 

S koncem roku přichází na řadu i ohlédnutí se zpátky za uplynulým rokem a s ním spjatá tradiční novoroční předsevzetí. Mnoho z nás chce vstoupit do dalšího roku s vizí, že se nám bude dařit ještě lépe než doposud. Co se týče finančních předsevzetí – celých 42 % Čechů si podle průzkumu ČSOB výzvy týkající se peněz vůbec nedává. U těch, kteří si finanční předsevzetí dávají, převažuje větší kontrola výdajů. Mít větší přehled o svých financích chce mít 21 % respondentů. Shodně 15 % respondentů by si v novém roce přálo snížit své zadlužení, nebo více spořit.

Témata:  Silvestr ohňostroj

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy