Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cena paliva: Kde ve vašem kraji natankujete nejlevněji?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Přestože ceny pohonných hmot do aut v minulých dnech lehce stouply, udržují si benzín i nafta poměrně příznivou cenu. My vám poradíme, kde je ve vašem kraji nejlevnější čerpací stanice. Podívejte se na náš přehled benzínek.

Světové ceny ropy klesají, a na cenách benzínu je to znát. Podle údajů statistiků je dnes ropa o skoro polovinu levnější než před rokem. Ceny benzínu a nafty sice na polovinu nespadly, nicméně to by očekával opravdu málokdo. Nicméně poměrně příznivé ceny zůstávají.

Co se průměrných cen v krajích týče, Natural 95 nejlevněji tankují řidiči na silnicích Plzeňského kraje, nejhlouběji do kapsy naopak musejí sáhnout řidiči z Vysočiny. Rozdíl činí dvě koruny. Za motorovou naftu pak nejvíce ušetří obyvatelé plomouckého kraje, nejvíce peněz z peněženek pak vytáhne opět majitelům dieselů z vysočiny. Rozdíl je zde bezmála tři koruny!

Průměrné ceny benzínu a nafty po krajích ZDE.

Podobné je to s rozdílem cen na jednotlivých čerpacích stanicích. Když totiž nemáte ceny v oku a špatně si vyberete, může se vám nákup benzinu nebo nafty prodražit až o několik korun na litr! V nejnižších cenách paliv naopak mezi jednotlivými kraji velké rozdíly nejsou.

Nejlevnější benzín a nafta po krajích ZDE.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy