Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řecko do konce roku čekají volby. Vsaďte se

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Řecký předseda vlády Tsipras v minulém týdnu kapituloval a v rozporu s volebními sliby a dřívějšími proklamacemi ustoupil věřitelům. Kývl na jejich podmínky a reformní balíčky. Vydobytý „klid“ na evropské půdě nyní splácí v rámci domácí politické scéně. Klíčové zákony schvaluje s proevropskou opozicí. Nemalá část Syrizy se naopak bouří a hlasuje proti. Vyústěním takto bizarní situace budou podle bookmakerů Fortuny v kursu 1,6:1 předčasné volby.

Klíčové zákony schvaluje s proevropskou opozicí. Nemalá část Syrizy se naopak bouří a hlasuje proti. Vyústěním takto bizarní situace budou podle bookmakerů Fortuny v kursu 1,6:1 předčasné volby.

„Osud řecké vlády je nyní odvislý zejména od dění uvnitř Syrizy. Umím si představit, že se strana v důsledku, mírně řečeno, odchýlení se od volebních slibů, zcela rozklíží. Důsledkem by byl vládní pád a předčasné volby. Tsipras se může pokusit obnovit stranickou jednotu, což je pro něj další velkou výzvou. I když to byla trochu jiná písnička, třeba to zvládne podobně jako před časem po „Lánském puči" předseda ČSSD Bohuslav Sobotka," zmiňuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Na to, že předčasné volby do konce roku nebudou, mohou zájemci sázet v poměru 2,05:1. Každopádně pokud by na volby došlo, bude mimořádně zajímavé sledovat, jak se řečtí voliči, kteří v referendu podmínky věřitelů odmítli a zároveň podle průzkumů chtějí „zůstat v Evropě" vysloví.

Kursová nabídka:Předčasné parlamentní volby v Řecku do 31. 12. 2015Varianta: Kurs: Ano 1,6 / Ne 2,5

Témata:  Řecko volby

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy