Řecko do konce roku čekají volby. Vsaďte se

Řecký předseda vlády Tsipras v minulém týdnu kapituloval a v rozporu s volebními sliby a dřívějšími proklamacemi ustoupil věřitelům. Kývl na jejich podmínky a reformní balíčky. Vydobytý „klid“ na evropské půdě nyní splácí v rámci domácí politické scéně. Klíčové zákony schvaluje s proevropskou opozicí. Nemalá část Syrizy se naopak bouří a hlasuje proti. Vyústěním takto bizarní situace budou podle bookmakerů Fortuny v kursu 1,6:1 předčasné volby.

Ilustrační fotografie
reklama

Klíčové zákony schvaluje s proevropskou opozicí. Nemalá část Syrizy se naopak bouří a hlasuje proti. Vyústěním takto bizarní situace budou podle bookmakerů Fortuny v kursu 1,6:1 předčasné volby.

„Osud řecké vlády je nyní odvislý zejména od dění uvnitř Syrizy. Umím si představit, že se strana v důsledku, mírně řečeno, odchýlení se od volebních slibů, zcela rozklíží. Důsledkem by byl vládní pád a předčasné volby. Tsipras se může pokusit obnovit stranickou jednotu, což je pro něj další velkou výzvou. I když to byla trochu jiná písnička, třeba to zvládne podobně jako před časem po „Lánském puči" předseda ČSSD Bohuslav Sobotka," zmiňuje Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Na to, že předčasné volby do konce roku nebudou, mohou zájemci sázet v poměru 2,05:1. Každopádně pokud by na volby došlo, bude mimořádně zajímavé sledovat, jak se řečtí voliči, kteří v referendu podmínky věřitelů odmítli a zároveň podle průzkumů chtějí „zůstat v Evropě" vysloví.

Kursová nabídka:
Předčasné parlamentní volby v Řecku do 31. 12. 2015
Varianta: Kurs: Ano 1,6 / Ne 2,5

Témata: řecko | volby

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky