Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek vyrobil video pro Babiše. Pěkně mu to do koruny spočítal

Miroslav Kalousek
Miroslav Kalousek
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Spory mezi Miroslavem Kalouskem a Andrejem Babišem neutichají. Před několika dny místopředseda TOP 09 ministra financí kritizoval kvůli platební morálce jedné z firem spadajících pod skupinu Agrofert – chemičce Synthesia. Teď vše pro přehlednost zpracoval do videoprezentace.

Kalousek se do ministra financí pustil před několika dny na půdě Sněmovny kvůli platební morálce jedné z firem – chemičce Synthesia Pardubice - patřících pod Agrofert. Babišovi vyčetl, že firma generovala zisk před zdaněním ve výši necelých 2 miliard korun, na dividendách pak velkou část vyplatila Agrofertu, na korporátní dani ale stát nezískal ani korunu.

„Státu na daně z příjmů právnických osob zaplatila nula, nula je nic, ani korunu, ale požaduje po státu 3,2 mld. na zahlazení ekologických škod," upozorňuje Kalousek. „S takovouhle platební daňovou morálkou, pane podnikateli a ministře financí v jedné osobě, běžte do karusele. Tyhle prachy z těch živnostníků nedostanete," poslal Babiše do zajímavých míst Kalousek.

 

//

Kdo tady neplatí daně? Živnostníci nebo Burešové? Následující videoklip používá výhradně údaje z otevřených zdrojů....

Posted by Miroslav Kalousek on 16. červenec 2015

 

Pro přehlednost teď vše i s konkrétními čísly zpracoval do prezentace, kterou vyvěsil na sociálních sítích. Video nazval „Jak se platí daně u velkých oligarchů". „Než začneš trápit živnostníky pro pár korun... začni u sebe, Andreji, a bude peněz dost!" píše se pak v závěru videa. Ke zveřejněnému videu pak ještě Kalousek dopsal: „Kdo tady neplatí daně? Živnostníci nebo Burešové? Následující videoklip používá výhradně údaje z otevřených zdrojů...."

Témata:  Miroslav Kalousek Andrej Babiš

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.