Babiš lže nebo nezná zákon? Dvoumetrové účtenky byly plné chyb

Projednávání návrhu na zavedení elektronické evidence tržeb doprovázelo nejen vystoupení exministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), ale i prezentace ministra financí Andreje Babiše (ANO), který poslancům na panelech ukazoval, jak bude vypadat účtenka s údaji pro evidenci tržeb. Něco na ní ale chybělo.

Andrej Babiš
reklama

Velké makety účtenek vzbudily ve Sněmovně pořádný rozruch. Nejenže došlo k jejich počmárání, k závěru jednání bylo také poukázáno na to, že obsahují chyby.

Všiml si toho například poslanec Vladimír Koníček (KSČM) nebo poslanci za ODS. Na velkých maketách chybí označení provozovny, bezpečnostní kód poplatníka, podpisový kód poplatníka a další údaje.

 

Pan ministr nám dneska do Sněmovny přišel ukázat účtenky. Prostě ale neuvedl všechny údaje, které budou živnostníci posílat velkému bratrovi.Ministr financí lže nebo nezná svůj vlastní zákon?

Posted by Občanská demokratická strana on 10. červenec 2015

"Pan ministr nám dneska do Sněmovny přišel ukázat účtenky. Prostě ale neuvedl všechny údaje, které budou živnostníci posílat velkému bratrovi. Ministr financí lže nebo nezná svůj vlastní zákon?" okomentovala ODS přehled chyb na facebooku.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky