Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš jako zlá manželka. TOP 09 bojuje proti evidenci tržeb

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Vláda ve středu měla jednat o elektronické evidenci tržeb (EET). S návrhem nesouhlasí opoziční strany. Teď se ozvali i koaliční lidovci. V nynější podobě je pro ně návrh nepřijatelný. TOP 09 rozjela sběr podpisů proti zavedení EET, celou kampaň doplnila nekompromisní karikaturou Andreje Babiše.

Lidovcům se nelíbí, že z návrhu zákona o EET vypadla zmínka o drobných řemeslnících. Ti by podle plánů KDU-ČSL elektronickou evidenci tržeb používat nemuseli. Chtějí proto návrh zákona ještě doplnit a upřesnit.

Proti EET ostře bojuje i TOP 09. Na internetu sbírá podpisy proti jejímu zavedení. „Proti dalšímu plýtvání penězi a šikanování podnikatelů se můžete postavit i vy. Třeba tím, že připojíte svůj podpis pod naše Desatero. Nebo si zde pro začátek můžete přečíst, co vše nám zavedením elektronické evidence tržeb hrozí," píše strana na svých stránkách. Do středeční desáté hodiny strana získala necelých 1900 podpisů.

pic.twitter.com/JBrcj52Wqm

— Gamilun (@gamilun) 3. Červen 2015

Kampaň navíc na Facebooku doplnila karikaturou ministra financí, který je vyobrazen jako zlá manželka. Obrázek je doplněn textem: „Tvoje žena neví, kolik piv vypiješ. Andrej áno. Díky elektronické evidenci tržeb".

"Humor je účinný nástroj proti aroganci moci. Proto se ho všichni diktátoři vždycky tak báli." komentoval obrázek na sociálních sítích Miroslav Kalousek. "Výtvarník zvolil jako téma hospodu. Jak si asi poradí s tím, až bude elektronická evidence tržeb i na veřejných toaletách?" dodal ironicky.

Témata:  Andrej Babiš TOP 09 EET (elektronická evidence tržeb)

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.