Nákup zlata, stříbra nebo pšenice během sekundy?

Dříve se investování do zlata a komodit obecně opíralo o pečlivý průzkum trhu, dlouhodobé sledování, a to nejen aktuálního dění, ale i historického vývoje. Podstatou takového průzkumu byla i jistá snaha o co nejdokonalejší předvídavost. Byla to velmi náročná práce a vyžadovala tým profesionálů, ale i přesto nebylo možné uhlídat celý trh. Je proto překvapující, že i dnes se lidé snaží do tohoto pole proniknout takříkajíc na vlastní pěst. Vezmeme-li v úvahu dnešní technologický pokrok a moderní možnosti, které nám svět nabízí například v podobě automatických obchodních software je toto rozhodnutí ba přímo bláznivé, informuje Commodity+.

Ilustrační fotografie
reklama

Dnešní výpočetní technika již nezabírá plochu menšího fotbalového hřiště a ani to není těžkopádná krabice, co zabere celý stůl. Dokonce ji ani nemusíme mít doma a přesto vám může zásadně usnadnit život. Ano, je to právě ta nejmodernější technologie, která nejen umožňuje sledovat a monitorovat v reálném čase pohyb na trzích po celém světě, ale nabízí mnohem více. Představme si příklad. Chceme koupit komoditu. Právě teď, protože vidíme příležitost a příznivou cenu. Než zvedneme telefon, vytočíme číslo, někdo na druhém konci jej zvedne, vysvětlíme, co chceme a dotyčná osoba to zařídí. Během této krátké chvíle se může stát milion věcí a situace, která byla před 5 minutami příznivá, se může zásadně změnit. Na druhé straně je tu možnost využití softwaru, který sám sleduje trhy v reálném čase, zpracovává a vyhodnocuje situaci na základě náročných matematických operací, nikdy nespí, nikdy se neunaví, pracuje 24 hodin denně a je vám neustále k dispozici. Stačí jediný pokyn a vše je hotovo, a to ve zlomku sekundy. A právě takto funguje robot Commodity+. Pro srovnání běžný uživatel využívá počítače se dvěma jádry, nejnáročnější grafické operace používají jader 8 a robot Commodity+ využívá pro svou práci plných 16 jader (4×4). Podstatou tohoto produktu je automatický obchodní software, který dokáže samostatně, tj. bez lidského zásahu analyzovat vývoj na trhu, vyhledávat ziskové obchodní příležitosti a automaticky generovat pokyny k nákupu či prodeji za účelem maximálního zhodnocení majetku jeho majitele. Navíc však tyto příležitosti dokáže vyhledávat a obchodovat na trzích fyzických aktiv, tedy komodit.  

Vracíme se k trvalým hodnotám

Nejvýraznější komoditou vůbec je zlato, občas bývá řazeno i do kategorie sobě vlastní. V dnešní době je největší poptávka po zlatě v Indii a Číně. Důvodem je skutečnost, že mimo rozvinuté pobřežní oblasti je většina země relativně chudá a většina farmářů nemá s bankovním světem žádné spojení, proto veškeré své bohatství ukládá do zlata, které jim zaručuje jistotu.  Zlato má pověst uchovatele hodnoty a téměř nemá konkurenci. Se spořícím účtem ho nelze srovnávat, protože ty současné nabízejí úročení cca 1,5 procenta pod inflací,  a lidé tedy dobrovolně přichází o peníze. Alternativu tvoří cenné papíry, dluhopisy. Ovšem zde existuje riziko tisknutí nových peněz, inflace a znehodnocení. Nic takového u zlata nehrozí.  Pokud se na oblast komodit podíváme s větším odstupem, zjistíme, že mají pro nás obrovský ochranný potenciál v případě skutečného ekonomického kolapsu. Právě díky lidskému instinktu – pamatuj na horší časy, jsou komodity velmi frekventovanou obchodovanou oblastí. Každý člověk v nich vidí jistý přístav klidu v době bouře a možná někdy jen instinktivně má na svém účtu právě komodity. 

Témata: zlato

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky