Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hnus na pultech! Z Polska nám poslali kuřecí se salmonelou

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Že už k nám Poláci nebudou posílat závadné potraviny? Omyl! Na pultech se nyní objevilo kuřecí maso se salmonelózou.

Posypová sůl v potravinách, kyselina mravenčí v polských okurkách, nebezpečné bakterie E.coli v sušených vejcích nebo kakao bez kakaa, seznam závadných polských potravin dovezených v minulých letech do Česka není zrovna krátký. Po velkém potravinovém skandálu se naši sousedé dušovali, slibovali lepší kontroly, propagovali svoje jídlo na veletrzích, jenže je to tady zase!

Laboratorní vyšetření z 16. dubna prokázala přítomnost salmonely v balených, hluboce mražených stehenních řízcích bez kosti a kůže od polského výrobce. Na závadné kuřecí maso upozornila Státní veterinární správa.

Zásilka z Polska byla okamžitě pozastavena. "Ještě tentýž den byl telefonicky informován provozovatel místa příchodu zásilky a bylo zahájeno stahování výrobku z tržní sítě. Informace o nálezu byly rovněž předány krajské hygienické stanici a vloženy do systému RASFF (Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva), neboť část zásilky byla distribuována na Slovensko. Zakoupený výrobek je možné vrátit v místě prodeje," uvedl mluvčí Státní veterinární správy Petr Pejchal.

Témata:  Kuřecí maso

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy