Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišův Agrofert dluží nepředstavitelné peníze

Babišův Agrofert dluží nepředstavitelné peníze

Foto: Wikipedia

Andrej Babiš šéfuje hnutí ANO, hlídá státní pokladnu a patří k nejbohatším lidem ve střední Evropě. Zároveň je ale také jedním z nejzadluženějších Čechů. Píše o tom Týden.

Miliardář Andrej Babiš vlastní největší zemědělsko-potravinářský gigant v zemi Agrofert, či výrobce masných výrobků Kostelecké uzeniny. Jeho majetek je časopisem Forbes odhadován na necelých 40 miliard korun.

Zároveň je ale Babiš jedním z nejzadluženějších lidí. Jeho Agrofert, který vlastní ze 100 procent, dluží bankám podle Týdne skoro 25 miliard. Za rok se jeho dluh zvedl o 1,5 miliardy. To nejspíš způsobily další akvizice. Babiš minulý rok koupil například vydavatelský dům Mafra, jehož hodnota se pohybuje podle odhadů v řádech několika miliard.

Nejvíce Babiš podle Týdne získal půjčkami od Komerční banky, následuje UniCredit Bank a na třetím místě je Citibank.

Témata:  Andrej Babiš Agrofert

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy