Další ukázka hospodaření státu: Podívejte se, kolik stálo věšení záclon

Ministerstvo financí přineslo další sondu do tajů hospodaření státu a zejména tohoto resortu za dob minulých vlád. Po nepoužitých noteboocích a výletech do Las Vegas nyní hnutí ANO, které resort vlastní, odhalilo, za kolik se na ministerstvu věšely záclony.

Ilustrační fotografie
reklama

"Pokud byste někdo uměl levněji pověsit záclony než za kolik se to tady dělalo ve 2013, budeme dost rádi. Z faktur vyplývá, že věšení záclon na ministerstvu financí ve 2013 stálo každý měsíc v rozmezí 1650-5040 Kč."

Tuto zprávu dnes napsal hnutí ANO z ministerstva Aleš Michl, poradce, ekonom, analytik a autor webu verejnydluh.cz. O tom, jestli je tato cená oprávněná nebo přemrštěná, si udělá představu každý sám.

Nejedná se o první ukázku hospodaření státu, na kterou hnutí ANO za dobu vedení resortu financí upozornilo. Audit na ministerstvu nedávno odhalil například stovku nepoužitých a nevybalený notebooků, na které upozornil náměstek ministra financí Lukáš Wagenknecht.

"Tak jsem se byl podívat ve skladu MF na nevyužité tiskárny a šup, našel jsem 100 nepoužitých notebooků," okomentoval tehdy nález Wagenknecht na svém twitterovém účtu.

Několik dní předtím Wagenknecht upozornil na alarmující množství tiskáren, které resort financí přechovává. Ministerstvo zaměstnává 1300 zaměstnanců, podle šetření auditu ně připadá 1500 tiskáren a dalších 200 chtěli zakoupit.

Podle serveru aktualne.cz úředníci ministerstva financí jezdili po světě, aby získávali zkušenosti v boji proti hazardu. Nasbíraná data však prý nevyužili a znovu je nakoupili od externích firem. Týdenní návštěva vyšla daňové poplatníky na téměř 200 tisíc korun.

Celou rošádu uzavřel nedávný audit resortů spadajících pod ANO, který odhalil 1207 rizikových obchodních případů s fakturovaným objemem 16 miliard Kč.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky