Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babišova restaurace ve Francii získala za půl roku michelinskou hvězdu

Babišova restaurace ve Francii získala za půl roku michelinskou hvězdu

Foto: Wikipedia

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš má důvod k oslavám. Po politických úspěších se dostavil jeden soukromého charakteru. Jeho restaurace na jihu Francie získala michelinskou hvězdu.

"Naše restaurace Paloma u Cannes dostala teprve 6 měsíců po otevření první hvězdu od Michelin Guide 2014," napsal radostně Babiš na Twitteru. Cílem přitom bylo, aby luxusní restaurace hvězdu získala do dvanácti měsíců.

Přitom stačilo málo a žádná restaurace nebyla. Budovu, ve které nyní je restaurace, koupil Babiš jako dům pro svou rodinu. Kvůli jejímu umístění u hlavní silnice ale usoudil, že restaurace se sem hodí víc.

Na michelinské hvězdě má zásluhu i jeho partnerka Monika. Ta se významně podílela na interiéru.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy