Agentura Fitch potvrdila nejvyšší hodnocení USA

Ratingová agentura Fitch v úterý potvrdila nejvyšší hodnocení Spojených států amerických na úrovni AAA se stabilním výhledem. Informovaly o tom agentury AFP a Reuters.

reklama

„Potvrzení ratingu USA na AAA odráží skutečnost, že klíčové pilíře americké výjimečné úvěrové kredibility zůstávají netknuté. Je to stěžejní role v globálním finančním systému a flexibilní, diverzifikovaná a bohatá ekonomika, která zajišťuje příjmový základ,“ uvedl Fitch ve zprávě.
 
Na začátku srpna agentura Standard & Poor's vůbec poprvé v historii země srazila úvěrové hodnocení Spojených států amerických o jeden stupeň z AAA na AA+ s negativním výhledem. To znamená, že agentura přistoupit k dalšímu snížení ratingu. Tímto postojem S&P zapříčinila prudký pád na finančních trzích, které již předtím rozkolísaly obavy ze zpomalení ekonomického růstu a dluhové potíže v eurozóně.
 
Hospodářství Spojených států v druhém čtvrtletí letošního roku v mezikvartálním srovnání stouplo o 1,3 procenta, zatímco trh očekával růst o 1,8 procenta.

O něco hůře si vedlo v prvním kvartále, kdy si polepšilo pouze o 0,4 procenta. Původní odhad počítal s růstem na úrovni 1,9 procenta.

Témata: USA | ekonomika

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky