Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tento způsob podeje Sazky je pochybný, kritizuje Penta

Tento způsob podeje Sazky je pochybný, kritizuje Penta

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Podle investiční společnosti Penta je zvolený způsob prodeje Sazky pochybný a netransparentní, teprve se rozhodne, zda se tendru zúčastní. Skupina to sdělila v pátek.

Jak Penta sdělila, počká na detailní zveřejnění podmínek tendru a následně se rozhodne, zda se prodeje zúčastní. Praktiky insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky podle ní v úzké součinnosti se skupinami PPF a KKCG připomínají praktiky konkurzní mafie. Penta považuje argumenty, které Cupka použil v neprospěch veřejné dražby, za účelové. "Veřejná dražba je vzhledem k pochybnostem, které provázejí celý insolvenční proces společnosti Sazka nejtransparentnějším řešením, které umožňuje maximalizovat hodnotu konkurzní podstaty pro všechny věřitele a vylučuje jakékoliv pochybnosti týkající se možného zvýhodnění PPF a KKCG," uvedl mluvčí Penty Martin Danko. Podle návrhu insolvenčního správce Josefa Cupky loterijní firma nepůjde do dražby, ale bude vypsáno výběrové řízení. V něm budou muset zájemci složit předem jistinu ve výši půl miliardy korun. Jak Cupka uvedl, dražba má spoustu úskalí a zdržovala by. Výběrové řízení je podle něj průhledné stejně jako dražba a dává možnost postupovat rychleji.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy