Zeman vyhrožuje podnikatelům. A tady je reakce Kalouska

Server EuroZprávy.cz informoval o tom, že prezident Zeman vyhrožuje podnikatelům. Tento článek donutil k reakci exministra financí Miroslava Kalouska. Ten osočil Zemana, že z prezidentského úřadu dělá úřad vlastní zvůle.

660
reklama

Prezident Miloš Zeman dnes na sociální síti napsal výhružku podnikatelům, kteří by s ním chtěli vyrazit na zahraniční cesty za účelem zisku nových kontraktů. Zeman s sebou vezme jen ty, kdo přispějí do jeho protidluhového fondu. Ten má za cíl pomoci oddlužit Česko.

Na prezidentův požadavek následně na sociální síti reagoval Miroslav Kalousek /TOP09/. "Každý veřejný úřad, i ten prezidentský, je služba, nikoli zvůle. Pokud prezident veřejně říká, že někomu z podnikatelů poskytne svoji politickou proexportní podporu, a jinému nikoli, podle toho jak servilně se budou chovat k jeho nepříliš smysluplnému nápadu, pak nevykonává službu, ale dopouští se zvůle. Deformuje tím prostředí na základě jediného kritéria – osobních sympatií či antipatií," uvedl.

Nakonec ale přiznal, že ho krok prezidenta moc nepřekvapuje. "Konec konců dělal to vždycky a starého psa novým kouskům nenaučíš," dodal.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky