Auto nebo televize za třetinu ceny? Víme, kam vyrazit

Rádi byste si pořídili nové auto, elektronickou kytaru nebo televizi tzv. domácí kino, ale nemáte moc peněz? Hitem nákupů se v poslední době staly exekuční dražby, kde se věci dají pořídit za velmi nízké ceny, odpovídající třetině odhadní cen.

reklama

Pro ilustraci, v žebříčku nejdražších vydražených věcí vede kamion Man v hodnotě 1 850 000 korun. Za ním následuje automobil Volkswagen Touareg (přes milion korun) a kamionový návěs (980 000 korun).

„Kromě nábytku, elektroniky a se čas od času v dražbě objevují opravdové kuriozity," uvedl Tomáš Vrána z Exekutorského úřadu Přerov, který pořádá dražby v Čekyni na Olomoucku. Mezi draženými předměty mohli návštěvníci v minulosti nalézt jelení paroží, kolovrat, cvičnou ruku na psa, kuši či mačety.

Rekordmanem je dražitel téměř 400 předmětů

Za dobu konání exekučních dražeb jsme zaznamenali i několik rekordů," doplňuje statistiky Vrána. „Například nejúspěšnějším dražitelem je pán, který tímto způsobem nakoupil celkem 374 předmětů, to je už docela obdivuhodné číslo."

Dalším rekordmanem je dražitel, který vydražil věci v celkové hodnotě 4,5 milionu korun! „To je částka, kterou bychom čekali spíše u dražeb nemovitostí," podotýká k číslům soudní exekutor.

Poměr dražitelů vyznívá výrazně ve prospěch mužů, těch je průměrně 82 procent. Nejčastěji mají návštěvníci zájem o barevné a LCD televizory (18,1 procenta ), dále o notebooky (14 procent), DVD a Blu-ray přehrávače (9,3 procenta) či obrazy (10,4 procenta).

Exekuční dražby v Čekyni se opakují vždy třetí týden v měsíci, přičemž průměrná návštěvnost se pohybuje kolem 700 lidí snažících se vydražit několik stovek předmětů. Obhlídka a registrace dražitelů začne již v 10.30 a už od 13.00 začne samotná dražba.

Témata: exekuce | dražba

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky