Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řidiči, pozor: Během týdne na vás u benzinek čeká překvapení!

Řidiči, pozor: Během týdne na vás u benzinek čeká překvapení!

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Cena benzinu a nafta u čerpacích stanic zlevní podle odborníků během týdne až o desítky haléřů. Minulý týden přitom klesla cena benzinu o 13 haléřů na 36,33 koruny a nafty o 12 haléřů na 35,81 koruny za litr, uvedla v pondělí prostřednictvím statistik CCS společnost Colosseum.

Druhý týden v řadě zlevňuje rovněž ropa typu Brent. Její květnový kontrakt uzavřel minulý týden na úrovni 103,04 dolaru za barel.

"Ropa předminulý týden padala v reakci na sérii pesimistických zpráv z americké ekonomiky," uvedl analytik společnosti Colosseum Vít Jedlička. Dodal, že tento týden navíc černé zlato dále oslabilo přehodnocení ekonomického růstu v Číně, který byl pomalejší (+7,7 procenta), než se předpokládalo. Čína přitom drží druhou příčku ve světovém žebříčku zemí s největší spotřebou ropy (11 procent z celosvětové spotřeby). První jsou Spojené státy (21 procent).

Průměrné ceny pohonných hmot proto klesly také na světové burze v Rotterdamu. Cena benzinu se na tamním trhu snížila o 4,94 procenta a nafta zlevnila o 3,36 procenta. Oslabila také koruna vůči dolaru, konkrétně o 0,42 procenta na 19,85 koruny za dolar.

Témata:  pohonné hmoty

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy