Smůla se nejvíc lepí na paty Býkům, štěstí na malý počet úrazů mají naopak Střelci

Vyhýbat se úrazům a nemocem se loni nejvíce dařilo Střelcům, kteří hlásili proti průměru až o 13,7 procenta méně pojistných událostí spojených se zdravím. Pomyslný titul znamení smůly naopak obdrželi Býci, ti měli potíže o 12,6 procenta častěji než je průměr, uvedla v úterý Česká pojišťovna.

660
reklama

"Na data z úrazového pojištění jsme se podívali poněkud netradičním úhlem pohledu, a sice v souvislosti se znameními zvěrokruhu," říká ředitel odboru externí komunikace České pojišťovny Tomáš Zavoral. Doplnil, že dalšími smolaři v pořadí jsou za Býky také Berani a Blíženci, naopak menšímu počtu problémů se spolu se Střelci mohli těšit i Štíři a Kozorohové. Čistý průměr udrželi Lvi. Nadprůměrnou dávku štěstí si drží ještě Váhy a Ryby. Naopak o něco hůře dopadli také Vodnáři, Panny a Raci.

Česká pojišťovna v minulých dvou letech podobným způsobem zkoumala i znamení zvěrokruhu v souvislosti s dopravními nehodami. Z této analýzy vyplynulo, že narodit se ve znamení Berana s sebou přináší nejvyšší riziko nehody za volantem. "Berani silně věří ve vlastní schopnosti, snaží se co nejrychleji dosáhnout cíle, který si stanovili, a často překračují meze. Jsou průbojní a ambiciózní a možná právě tyto charakteristiky jsou příčinou vyšší četnosti nehod i úrazu," doplnil Zavoral.

Šampiony mezi řidiči jsou podle statistiky naopak Střelci. Ti jsou sice impulzivní, neklidní a netrpěliví, ale zároveň jsou i dobrými pozorovateli a dokážou rychle analyzovat nastalou situaci. "Pravděpodobně díky tomu se na silnicích pohybují bezpečněji než ostatní a jsou i schopni vyvarovat se úrazů," dedukuje Zavoral.

Česká pojišťovna provedla své šetření na vzorku 150 tisíců pojistných událostí.

Témata: pojišťovny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky