Muži proti ženám: Kdo je víc spořivější?

V pomyslném souboji mezi muži a ženami v otázce úspor energií vítězí ženy. Pouze čtyři procenta z nich totiž uvedla, že energiemi nešetří vůbec, zatímco u mužů to bylo 12 procent respondentů. Vyplývá to z průzkumu portálu Ušetřeno.cz.

660
reklama

Ačkoliv muži jsou méně šetřiví, jsou to právě oni, kdo nakonec složenky za energie zaplatí. "Hlavní podíl na platbě faktur za energie uvedlo 69 procent mužů a jen 46 procent žen," řekl Tomáš Suchý, analytik nezávislého srovnávače Ušetřeno.cz.

Zcela bez překvapení je závěr, že 60 procent dotázaných šetří proto, aby snížili své náklady. Druhým nejsilnějším důvodem je to, že respondentům vadí plýtvání ze zásady, což uvedlo 24 procent dotázaných. Šetrnost k životnímu prostředí zmínilo pouze 10 procent. Zajímavé je, že tento důvod uvedla jen čtyři procenta mužů a naopak 15 procent žen.

Ze závěrů průzkumu plyne i to, že šetření energiemi je v Čechách velké téma, což je vidět i na poptávce po změně dodavatele energie. "Zatím jsme prostřednictvím srovnávače Ušetřeno.cz zpracovali čtyřikrát více žádostí na změnu dodavatele, než to bylo v loňském roce," dodal Suchý.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky