Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rok 2012 byl vcelku klidný, přesto pojišťovny vyplácejí miliardy!

Rok 2012 byl vcelku klidný, přesto pojišťovny vyplácejí miliardy!

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Celkem 9,6 miliardy korun vyplatila svým klientům během uplynulého roku ČSOB Pojišťovna. Přestože byl rok 2012 relativně klidný z hlediska živelních událostí, standardních škod neubylo a celkový rozsah finančních náhrad stoupl meziročně o 2,8 miliardy korun.

Největší díl vyplacených peněz přitom získali klienti životního pojištění, těm ČSOB uhradila 7,3 miliardy korun. Proti tomu škody na majetku a další pojistné události dosáhly "jen" úrovně 2,3 miliardy korun.

"V životním pojištění bylo vloni vyřízeno více než 105 tisíc pojistných událostí. To je o dva tisíce více než v roce 2011," doplnila Sylva Svobodová, ředitelka Odboru služeb klientům životního pojištění ČSOB Pojišťovny.

Ještě dynamičtější nárůst zaznamenala ČSOB Pojišťovna v oblasti neživotního pojištění. Tam činil meziroční nárůst vyřízených událostí dokonce o 17 tisíc na 104 tisíc případů.

Témata:  pojišťovny ČSOB

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy