Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bárta prozradil, kdo musel vyletět kvůli Vondrově trafice

Alexandr Vondra /ODS/ zasedne v dozorčí radě Českého aeroholdingu. Podle mnohých se jedná o trafiku po odchodu z ministerstva obrany. Vít Bárta /VV/ tvrdí, že kvůli Vondrovi musel z dozorčí rady vyletět ekonom Kohout.

Pavel Kohout, člen NERVu, je podle Bárty špičkový ekonom. "Zbavování se kvalitních, fundovaných odborníků na úkor vysloužilých politiků mi přijde naprosto scestné," míní Bárta. Kohout by podle něj Aeroholdingu prospěl mnohem víc než Vondra.

Ministerstvo financí, které do státní firmy dosazuje členy rady, do ní prosadilo ještě jednoho muže, Jiřího Mikla. "Ten dříve působil jako poradce náměstka ministra průmyslu a obchodu a absolvoval akademii CEVRO, kterou vlastní Ivan Langer," připomíná Bárta.

"Připomeňme jen, že trafikantství se v Nečasově vládě rozmáhá jak nikdy v historii. Trojice rebelů ODS, Fuchsa, Tluchoř, Šnajdr vyměnila přežití vlády za obsazení dozorčích rad v Čepru, ČEZu a Českých drahách," dodává.

Témata:  Vít Bárta

Související

Aktuálně se děje

21. října 2025 12:11

Salon, který zklamal: Jak postupovat, když služba skončí průšvihem místo relaxu

Návštěva kadeřnického salónu, nehtového studia či maséra představuje pro mnoho lidí zasloužený odpočinek či způsob, jak vylepšit svůj vzhled. Ne vždy se však výsledek shoduje s našimi představami – nový účes se nemusí podařit, manikúra může být nekvalitní a masáž namísto úlevy přinese bolest. Místo odpočinku si pak zákazník odnáší nepříjemný zážitek a problémy související s řešením nápravy k tomu. Jak v těchto případech postupovat a na co máte nárok? 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

Stát přijde o miliardy, ceny moc neklesnou. Nová vláda žene gastro do maďarského experimentu

Snížení DPH na podávání nealkoholických nápojů v gastronomii z 21 % na 12 %, které chystá vznikající vláda, by snížilo příjmy státního rozpočtu přibližně o 1,5 miliardy Kč ročně. Dopad na ceny pro zákazníky by však byl omezený – zkušenosti ukazují, že podniky snížení sazby obvykle plně nepřenesou do cen. Část úspory si ponechávají jako vyšší marži, takže opatření pomáhá spíše podnikatelům v gastronomii než spotřebitelům.