Jančura útočí na Kalouska: Zloděj, nakradl si miliardy!

Úspěšný podnikatel Radim Jančura byl hostem pořadu České televize Před půlnocí, kde vyjádřil svůj názor na současného ministra financí Miroslava Kalouska. Je přesvědčen, že si Kalousek nakradl miliardy.

660
reklama

„O panu Kalouskovi jsem řekl, že je nejbohatší politik. Bylo to přepsáno jako nejbohatší Čech. Za to se omlouvám – je to pouze nejbohatší politik. A trvám na tom, že si nakradl miliardy. Pan Kalousek na mne podal trestní oznámení. To podezřele rychle vyšumělo. Novináři a já jsme ho vyzvali, aby v trestním oznámení pokračoval. A on slíbil, že na mne podá občanskoprávní žalobu, která by už nemohla skončit v koši," popisuje svůj spor s ministrem financí.

Jančura Kalouska vyzývá: „splňte svůj slib a podejte na mne žalobu, že jsem lhář, abych mohl shrnout „Dílo a život pana Kalouska" a dát do kupy informace, které potvrdí, že jste si za svůj politický život musel nakrást minimálně miliardu korun."

On sám nepřemýšlí nad aktivním vstupem do politiky. Je přesvědčen, že i jako podnikatel může skrze média ovlivňovat myšlení lidí. Navíc se nedomnívá, že by politika byla záležitost, která by mu šla. Nechce být špatným politikem.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky