Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousek si stěžoval v ČT na mizerný plat! Padne-li vláda, zbavím se jen okovů

Kalousek si stěžoval v ČT na mizerný plat! Padne-li vláda, zbavím se jen okovů

Foto: Vlada.cz

Miroslav Kalousek si otevřeně stěžoval na svůj nízký plat ministra. V České televizi prohlásil, že když padne vláda, vůbec mu to nebude vadit. Zbaví se prý okovů a bude lépe placen.

Ministr financí Miroslav Kalousek se vyjadřoval k žádosti poslaneckého klubu ODS na odložení schůze sněmovny na příští týden. Během rozhovoru ho nejprve naštval redaktor, kvůli dotazu v jakých rozpočtových kapitolách se bude škrtat, pokud se neschválí daňový balíček.

"S kým si teď myslíte, že mluvíte? Já jsem pouhý ministr financí, ne vláda," rozčílil se faktický šéf TOP09 a zdůraznil, že návrh rozpočtu schvaluje celá vláda a on může mluvit jen za sebe.

"Budu respektovat změny, které učiní vláda nebo parlament. Ale nebudu respektovat změny, které zvýší deficit nad tři procenta DPH," doplnil Kalousek své vyjádření. Z těchto slov se dá vydedukovat, že vláda není jednotná ohledně dalších škrtů a čeká ji tvrdý boj o každou korunu.

Pokud sněmovna odmítne „politiku za své," nebude se TOP09 podle Kalouska podílet na vládě. Případného odchodu se sám ministr vůbec neobává. „Já se odchodem z vlády mohu zbavit pouze svých okovů," pronesl velmi klidně. „Takže pokud to sněmovna odmítne, tak se velmi rád zbavím okovů a půjdu dělat něco jiného," přednesl své plány do budoucna s tím, že ví, kam by šel pracovat a přineslo by mu to mnohem víc peněz, než má jako ministr. „Já jsem velmi mizerně placen za velmi složitou práci," postěžoval si Kalousek na konci rozhovoru pro ČT.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.