Nečasovu vládu čeká návštěva smrťáka s kosou!

Vláda Petra Nečase je podle slov bývalého premiéra Jiřího Paroubka v posledním tažení a v tuto chvíli je v agónii. Zda kabinet přežije krizi, za kterou nese vinu šestice „rebelujících“ poslanců ODS, ukáží následující dny.

reklama

„Zda se z Petra Tluchoře stane Kuba Dařbuján a otočí ono smrtelné lože nohama ke smrťákovi, jako to známe ze známé pohádky Martina Friče, to se musíme nechat překvapit," přirovnává Paroubek situaci k pohádce Dařbuján a Pandrhola.

Paroubek kritizuje současný stav, kdy nikdo netuší, jaká výše DPH bude příští rok platit. Chápe, že toto vychází z rozporů v rámci ODS, ale české ekonomice tak hrozí chaos.

Premiér i ministr financí Miroslav Kalousek předpokládají, že se příští rok zadaří výběr daní i oživit ekonomiku, ale dosud dle Paroubka nepřišli s řešením, jak toho chtějí docílit. Stejně jednali i v minulém roce, ale „opět se mýlili," dodává.

„Kolik ještě omylů pravicové vlády si může Česká republika dovolit? Obávám se, že už žádný," myslí si Paroubek a připomíná, že česká ekonomika je na tom v rámci střední Evropa nejhůře s hospodářským růstem.

Témata: vláda | Nečas, Petr

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky