Heger ničí VZP! Hází jí klacky pod nohy!

Poslanec Věcí veřejných a člen správní rady VZP Michal Babák je přesvědčen, že Ministerstvo zdravotnictví, které vede Leoš Heger z TOP 09, systematicky ubližuje Všeobecně zdravotní pojišťovně.

reklama

O neshodě mezi ministerstvem a VZP svědčí výsledek společného jednání, kdy se naplno projevila neshoda mezi ministerstvem a správní radou VZP. Podle Babáka to svědčí o tom, že Ministerstvo zdravotnictví neustále hází pojišťovně klacky pod nohy. Heger odmítl několik pozvání správní rady, která jej žádala, aby vysvětlil své mediální útoky vůči VZP, které poškozují jméno pojišťovny. To podle VV ukazuje, že není ministrovým zájmem, aby se situace v pojišťovně uklidnila.

„Bohužel tím, koho tento boj nejvíce poškozuje je VZP, které toto dění způsobuje odchod pojištěnců. Dnes se schvaloval zdravotně pojistný plán. Protože doposud nebyl schválen stabilizační balíček, který například počítá se zvýšením spodní sazby DPH na 15% a odstropováním pojistného, nebylo na čem pojistný plán postavit a tak lze říci, že tento plán je postavený na vodě," hodnotí jednání Babák s tím, že je zcestné, aby zástupci státu zadali schválení návrhu správní radě, ale sami jej odmítli garantovat.

Témata: heger, leoš | vzp

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky