S reformami jsme to přepískli, Mirku! Myslí si Schwarzenberg!

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg je přesvědčen, že by bylo vhodné zmírnit sociální politiku, což je v rozporu s politikou dosluhujícího ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka a ministra financí Miroslava Kalouska, kteří jsou z jeho strany. Svůj názor uvedl v rozhovoru pro deník Právo.

660
reklama

Z výzvy opozice, aby vláda odstoupila, si Schwarzenberg nic moc nedělá. „To je rutinní rétorika opozice. To oni musí říkat,“ uvedl. Vláda je teď dle ministra zahraničí v situaci, kdy o její budoucnosti rozhodne rozpočet. Pokud bude schválen spolu s daňovými zákony, má smysl pokračovat, jestliže nikoli nemá smysl, aby vláda pokračovala.

„Jsou jisté kroky v sociální oblasti, které bychom měli trochu zmírnit, protože jsme neodhadli správně, jaké to bude mít dopady. Už jsem o tom řekl Kalouskovi,“ uvedl pro Právo s tím, že se jedná například o důchody.

Spolupráce mezi TOP 09 a stranou Starostové a nezávislí je dle Schwarzenberga výhodná pro obě strany. Reaguje tak na výsledky voleb do krajských zastupitelstev, kde se projevila nevýhoda spojení pro Starosty. Poukazuje na to fakt, že Starostové pro Liberecký kraj byli veleúspěšní, za čímž může být fakt, že nešli do voleb společně s TOP 09. Spojené strany totiž jinde pohořely.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky