Češi si s Poláky ohledně nebezpečných potravin nemají co vyčítat

Provozovatelé serveru PotravinyNaPranýři.cz si v uplynulém týdnu vzali na paškál řadu výrobků. Některé z nich by zasloužily na obalu dokonce nálepku lebky s hnáty. Jaké to byly?

660
reklama

Výrobci čajů nám servírují problematické výrobky. Jejich nebezpečí spočívá v překročení maximálního limitu zbytku pesticidů. V tomto týdnu byl tento problematický aspekt u dvou výrobků Borůvka a jahoda, ovocný čaj porcovaný (země původu: Polsko; země výroby: ČR) a Zelený čaj v nálevových sáčcích (Čína; Polsko).

Výrobci vína se ovšem nenechali zahanbit. Výrobky firmy VINNÉ SKLEPY VINOMA s.r.o. nás mohou omráčit svoji lživostí. Vína nesou označení „Moravské zemské víno“, ale vína Chardonnay a Pálava nebyla vyrobena z hroznů sklizených v ČR. Do Rulandského šedého výrobce přimíchal tajnou přísadu – vodu.

Ze Srbska se na české pulty dostala vína, prohřešky jejich výrobce jsou však daleko vážnější. Bílé Víno a Kníže Rohan, červené víno dostaly nálepku nebezpečných výrobků a za co? „U vzorků byl zjištěn nepovolený přídavek syntetického glycerolu a překročení limitu pro obsah kyseliny citrónové.“

Rizikový výrobek je i od KREMEXU s.r.o. a to kvůli jeho obalu. Na něm totiž není uvedeno, že výrobek Medový dort obsahuje arašídy, které jsou považovány za jeden z velmi silných alergenů. Při požití by tak výrobek mohl způsobit vážné zdravotní komplikace.

Nejhorším výrobkem tohoto týdne však je Pařížský pochoutkový salát od výrobce Lahůdka PALMA s.r.o. PotravinyNaPranýři.cz uvádějí, že ve výrobku byl zjištěn patogenní mikroorganismus Listeria monocytogenes, který způsobuje onemocnění listerióza. Nebojíte se pochutnávat si na pochoutkovém salátu?

Témata: potraviny

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky