Kalousku odejdi! Lidé již sepisují petici

Jaká petice teď letí? Ta proti ministru financí Kalouskovi. Na stránce www.petice24.com za tři dny ji podepsalo skoro devět stovek lidí. Její autor Martin Pipek požaduje odvolání Miroslava Kalouska z ministerského postu.

reklama

A důvody? Napadení mladíka, urážky policie, telefonát vyšetřovateli CASA a napadení dobrého jména společnosti American Appraisal, která dělala posudek ke kauze CASA.

„Věřím, že ve vládě, která by měla být vzorem a příkladem pro všechny občany České Republiky, nemá Miroslav Kalousek co pohledávat na takto vysokém postu, který ovlivňuje naše životy. Pokud byl ministr Pospíšil odvolán z důvodu nedobrého hospodaření, pak je zcela na místě, aby byl i Miroslav Kalousek odvolán ze svého postu z výše uvedených důvodů,“ píše Pipek v petice, kterou jen za posledních 24 hodin podepsalo přes 250 občanů.

Chování Miroslava Kalouska, který byl ostrými výroky vždy znám, se lidem v poslední době znechucuje. Tatam jsou doby, kdy si z jeho rétoriky dělali lidé srandu a požadovali to za jeho klad. Otázkou je, co za touto změnou v přístupu občanů stojí. Jedním z pravděpodobných vysvětlení je alarmující počet zveřejněných kauz v poslední době, nepopularita vlády a nechuť občanů k současnému systému, který je podle nich prolezlý korupcí.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky