Věřitelům Sazky svitla naděje, správce Cupka dostal povolení

Městský soud v Praze vyhověl žádosti insolvenčního správce Josefa Cupky a vydal rozhodnutí, které umožňuje správci začít s výplatou věřitelů zkrachovalé loterijní společnosti Sazka v rámci částečného rozvrhu. V úterý o tom informovala mluvčí insolvenčního správce Lenka Angelika Tichá.

660
reklama

Mezi věřitele se zjištěnými a nepodmíněnými pohledávkami správce v první fázi rozdělí 874 milionů korun.

Celková výše pohledávek, kterých se částečný rozvrh týká, dosahuje přitom téměř 4,5 mld. korun. Zahrnuté pohledávky tak budou podle návrhu uspokojeny ve výši 19,46 procenta.

Správce vyzval všechny věřitele, kterých se částečný rozvrh týká, aby sdělili advokátní kanceláři čísla účtů, na něž mohou být finanční prostředky směřovány. S výplatou insolvenční správce bude moci začít ihned poté, co tyto náležitosti obdrží.

Konkurz největší loterijní společnosti na trhu byl prohlášen 27. května 2011. Firmu ve výběrovém řízení získaly skupiny PPF a KKCG, které nabídly nejvyšší částku 3,81 miliardy Kč. Z těchto peněz insolvenční správce už v březnu vyplatil 567 milionů korun The Bank of New York Mellon. Ta měla svůj dluh zajištěný budovou a pozemky Sazky v Praze na Vysočanech, zajištěný věřitel je uspokojován přednostně.

Celkový objem uznaných pohledávek je téměř 15 miliard korun, zbývající peníze budou mezi věřitele rozděleny až po vyřešení několika set incidenčních sporů, které jsou stále předmětem soudních jednání.

Témata: sazka

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky