Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Brnění "vyzvalo" Kalouska, aby nařídil úředníkům povolit další herny

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09), musí v poslední době čelit útokům Ústavního soudu, ombudsmana a vlády, kritizující obří gamblerství společnosti. Občanská sdružení Brnění a Občané pro hazard proto v Brně uspořádala shromáždění na jeho podporu.

Aktivisté z občanského sdružení Brnění, známí svým systematickým bojem proti legálnímu hazardu, zvolili na protest proti panující situaci ironický happening. Podle Matěje Hollana má díky Kalouskovi Česká republika nejvíce automatů na světě a nejvíce gamblerů. Stovky tisíc jich každoročně naházejí a prohrají v automatech desítky miliard korun. "A protože kdo nemá štěstí ve hře, má štěstí v lásce, tak Miroslav Kalousek učinil z České republiky unikátní ostrov lásky, který nemá ve světě obdoby. Děkujeme," prohlásil ve čtvrtek Hollan.Brnění a Občané pro hazard ironicky konstatovaly, že Ústavní soud, ombudsman a dokonce i vláda jako nezodpovědné instituce po Kalouskovi chtějí, aby se začal chovat podle zákona a zrušil nelegálně povolené přístroje. Podle usnesení vlády musí dokonce napravit nezákonný stav už do půlky května.Filip P., gambler z Brna, při happeningu prohlásil. "Jako zástupci stovek tisíc gamblerů tato ultimáta odmítáme a naopak požadujeme, aby ministr Kalousek nařídil svým úředníků povolit další a další herny. Požadavkům vyděračů z řad ministrů a soudcokracie se nesmí ustupovat! V Českých Velenicích mají 13,5 obyvatele na jeden automat. Proč mají třeba brněnští gambleři jenom jeden automat na osmdesát obyvatel? Kde je ona proklamovaná spravedlnost?," prohlásil.

Témata:  Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy