Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Odhaleny velké podvody na ministerstvu vnitra! Stát přijde o desítky milionů

Vnitřní audit na ministerstvu vnitra odhalil machinace s evropskými dotacemi. Podle pondělních informací TV Nova zhruba deset lidí, včetně ředitelů jednotlivých odborů, například úmyslně předražovalo zakázky.

Ministerstvo například dostalo evropské dotace na čtyři odborné konference, ve skutečnosti se však konala jenom jedna. Dalším příkladem byl plat řidiče jednoho z náměstků. Ten bral 80 tisíc korun měsíčně z evropských fondů, figuroval totiž jako technický konzultant.Podle informací TV Nova mezi hříšníky figurují třeba Jindřich Kolář, bývalý vrchní ředitel sekce informatiky, nebo Martin Páral a Laszlo Hajnal, kteří vedli odbor programového řízení, a také Jaroslav Chýlek, exnáměstek pro informatiku.Současné vedení proto podalo hned několik trestních oznámení. "Jak na řadové zaměstnance, tak i na ředitele odborů, a případně o patro výš," potvrdil náměstek ministra vnitra Radek Šmerda."My jsme skutečně přijali od ministerstva vnitra trestní oznámení ve věci poskytování právních služeb tomuto ministerstvu," řekl mluvčí policejního prezidia Jaroslav Ibehej.Podle zjištění auditu se finanční machinace děly v letech 2009 a 2010 za působení ministrů Martina Peciny (ČSSD) a Radka Johna (VV), škoda jde do desítek milionů korun.

Témata:  podvod

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy