Jihočeský kraj letos poskytne dotace za 300 milionů. Nejvyšší částka půjde na obnovu venkova

Jihočeský kraj letos poskytne dotace pro samosprávy, neziskové organizace nebo podnikatele za přibližně 300 milionů korun. Podpoří tak například hospodářsky slabé oblasti, sportovní nebo kulturní aktivity. Kraj uvolní v těchto programech vyšší částku než v minulých letech, loni šlo o 237 milionů korun. ČTK to řekli zástupci vedení Jihočeského kraje.

CZK
reklama

"Například program na podporu dětí a mládeže v oblasti sportu poskytne 33,5 milionu korun. Myslím si, že do sportu bude Jihočeský kraj letos dávat hodně finančních prostředků," uvedl náměstek jihočeské hejtmanky Pavel Hroch (Jihočeši 2012).

Nejvyšší částku pak nabídne program na obnovu venkova, který poskytne 110 milionů korun. Pomocí těchto peněz mohou obce například obnovovat obytné a hospodářské objekty nebo pečovat o krajinu.

"Dotační tituly by se daly shrnout do těchto základních os: Konkurenceschopnost regionální ekonomiky a trhu práce. Kvalitní infrastruktura, služby, prostředí a spolupráce pro posilování územní soudržnosti. A využití potenciálu přírodního, kulturního a historického dědictví pro rozvoj cestovního ruchu," řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky