Víte, jak si po zrušení "druhého pilíře" zajistit poklidné stáří?

Nejlepšího výsledku za posledních šest let dosáhla Realitní kancelář STING v lednu letošního roku. Příčin bylo několik: zkušení obchodníci, kvalitní služby, známá značka, široká nabídka produktů i podpora centrály. „Mezi faktory, které také výrazně pomohly, byl fakt, který lze souhrnně nazvat jednoduše – realitní trh je zpátky na nohou,“ řekl obchodní ředitel Realitní kanceláře STING Michal Kresta.

Ilustrační fotografie
reklama

Jelikož úroky u hypotečních úvěrů lámou rekordy v historických minimech a ceny nemovitostí jsou na dně, je opravdu velmi vhodná doba na nákup nemovitostí. „K trvale rostoucím segmentům, jako jsou stavební či zemědělské pozemky, se postupně v meziročních srovnáních přidávají malé a střední byty, roste poptávka po domech, nová výstavba developerů se opět dostává do tempa,“ dodává Michal Kresta. Dle jeho slov je jedním z výrazných faktorů na trhu fakt, že vláda zrušila druhý pilíř důchodového spoření a tímto krokem jen dala za pravdu těm, kteří k němu přistupovali skepticky a zajištění se na důchod viděli v cestě nákupu nemovitosti a jejího splácení během aktivní části života. 

V důchodu tak budou stát před příjemnou volbou, zda byt prodat za zajímavou cenu nebo si díky pronájmu vytvořit dlouhodobou rentu. 

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky