Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kalousku, trapas! Finančák rozeslal složenky se špatným číslem účtu

Vybírat daně se podle ministra financí Miroslava Kalouska v poslední době daří lépe. Finanční správa ČR toto tvrzení však příliš nepotvrdila. Řada Čechů totiž v dubnu dostala složenky na zaplacení daně z nemovitostí se špatným číslem bankovního účtu.

"Někteří majitelé nemovitostí již obdrželi poštovní složenku k placení daně z nemovitostí na rok 2013. Na všech poštovních složenkách, doručených v měsíci dubnu, je nesprávně uvedeno číslo bankovního účtu pro platbu daně," řekla mluvčí Generálního finančního ředitelství Petra Homolová.

Vina za trapnou situaci však podle ní na bedrech Finanční správy ČR neleží. K nesprávnému uvedení čísla bankovního účtu došlo totiž údajně pochybením dodavatelské firmy při tištění údajů na složenku.

"Finanční správa ČR se veřejnosti za toto nedopatření omlouvá. Dotčení majitelé nemovitostí obdrží kromě omluvného dopisu také nové složenky se správnými údaji," dodala Homolová.

Témata:  daně

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 7:35

Americký Senát schválil vojenskou pomoc pro Ukrajinu a Izrael. Biden slíbil dodávky ještě tento týden

Americký Senát v úterý pozdě večer schválil balík pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů. Prezident Joe Biden přislíbil dnešní podpis balíčku, a že nové dodávky zbraní budou rychle doručeny do válečné zóny, protože Rusko dosahuje úspěchů na bojišti, uvedl server Euronews.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy