Roste průměrná cena běžně dražených nemovitostí

Dražby nemovitostí zažívají řadu změn, které souvisí s přirozeným vývojem. Jedním z nejzajímavějších trendů, speciálně pro zájemce o koupi nemovitosti, je rostoucí kvalita dražených nemovitostí, zejména v oblasti bytů a rodinných domů. Dříve byly dražby synonymem především pro prodej nějak poškozených nebo problémových nemovitostí, a spíše se tak jednalo o investici pro další podnikání, kdy se po rekonstrukci a úpravách nemovitosti dále prodávaly nebo pronajímaly.

Ilustrační fotografie
reklama

Pokud se bavíme o běžně dražených nemovitostech, jako jsou rodinné domy, byty a podobně, tak před 3 až 4 lety se průměrná cena pohybovala kolem 400 000 až 450 000 Kč. Dnes se v podobné oblasti průměrná cena pohybuje už kolem 600 000 až 750 000 Kč. Vyplývá to ze zkušeností a statistik společnosti Eurodražby.cz, která na trhu s dražbami nemovitostí působí již více než 18 let a patří mezi lídry trhu se specializací zejména na rodinné domy, byty a další podobné nemovitosti.

Ale neznamená to, že by došlo k takovému skoku a nárůstu v cenách nemovitostí. „Nárůst je způsoben růstem kvality dražených nemovitostí. Přirovnal bych to k prodeji starých aut. Z bazarů také zmizela většina starých a prorezlých škodovek a nyní se už běžně prodávají lepší auta. Zvyšuje se kvalita, protože v uvozovkách ten největší poměr nemovitostí v nejhorším stavu je prodaný,“ vysvětluje Radim Hasman, člen představenstva společnosti Eurodražby.cz, prvního dražebníka elektronických dražeb v České republice a lídra v oblasti nedobrovolných dražeb.

Dražby jsou tak stále zajímavějším způsobem nákupu nemovitosti. Roste jejich kvalita, nemovitosti je možné nezřídka využít bez dalších zásahů přímo pro vlastní bydlení a zároveň je to rychlý a bezpečný způsob koupě. Významnou roli ve stoupající oblibě dražeb hrají kromě velkého výběru a kvality nemovitostí i moderní technologie, protože díky elektronickým dražbám lze jednoduše dražit prakticky odkudkoli. Pokud tedy někdo zvažuje nákup nemovitosti, měl by rozhodně zvážit dražbu a podívat se do nabídky renomovaných dražebních společností.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky