Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

POZOR! Zloději mají nový trik, jak ukrást účet

POZOR! Zloději mají nový trik, jak ukrást účet

Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Podvodníci ukradli identitu desítkám až stovkám klientů malých internetových bank a podle ministerstva financí založili na jejich jména až tisíce účtů, přes které perou špinavé peníze. Informují o tom v pátečním vydání Hospodářské noviny.

Jedna z největších předností malých internetových bank - tedy zakládání účtů on-line bez nutnosti vypravit se na pobočku - může být dost riskantní.Podvodníci, kteří lstí založí účet na něčí jméno, mohou tímto způsobem prát peníze. Lidem, na jejichž jméno jsou účty vedeny, by mohly hrozit ale i exekuce. A to v případě, kdy by si podvodník na falešný účet vzal úvěry nebo objednal služby, popisují Hospodářské noviny.Nejvíc problémových účtů má podle informací Hospodářských novin mBank, se kterou už probíhá správní řízení.Ministerstvo financí chce kvůli podvodníkům změnit zákon.

Témata:  banky krádeže

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.