Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 5. dubna

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Zvlněná studená fronta bude přecházet přes naše území k východu. Za ní k nám pronikne chladný vzduch od severozápadu. V něm se k nám večer od západu rozšíří tlaková výše, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Oblačno až zataženo, ojediněle, v Čechách zpočátku místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku polojasno až skoro jasno. Nejnižší teploty 9 až 5 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 3 až 7 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s.

Tlaková tendence: mírný až slabý vzestup

Počasí přes den (07-24):Oblačno až zataženo, zpočátku ojediněle, postupně místy občasný déšť nebo přeháňky. Během dne od západu proměnlivá oblačnost. Později na severozápadě nad 900 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší teploty 13 až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 8 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, zejména v Čechách, se k večeru bude měnit na severozápadní.

Tlaková tendence: setrvalý stav, večer mírný, v Čechách silný vzestup

Témata:  počasí

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy