Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Předpověď počasí na noc a čtvrtek 1. března

Zima, ilustrační fotografie
Zima, ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Příliv velmi studeného vzduchu kolem tlakové výše nad Skandinávií zeslábne, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07):Jasno nebo skoro jasno, na severovýchodě místy až oblačno a ojediněle slabé sněžení. Nejnižší teploty -11 až -15 °C, při sněhové pokrývce a na severu a severovýchodě kolem -18 °C. Mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s. Na severu a severovýchodě vítr slabý do 4 m/s.

Tlaková tendence: setrvalý stav, později slabý pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Počasí přes den (07-24):Jasno až polojasno, na severovýchodě místy a během odpoledne a večera postupně od jihu až zataženo a ojediněle slabé sněžení. Nejvyšší teploty -7 až -3 °C, na severovýchodě kolem -9 °C. Mírný východní, postupně jihovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině a na jižní Moravě místy s nárazy kolem 15 m/s. Na severu a severovýchodě vítr slabý do 4 m/s.

Tlaková tendence: mírný pokles

Rozptylové podmínky: většinou dobré

Témata:  počasí mráz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy