Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Po návratu z prázdnin jsou děti k úrazům náchylnější, nejohroženější jsou ve věku 11 až 14 let

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Pojišťovně České spořitelny pravidelně již několik let roste počet úrazů dětí začátkem školního roku. Zvýšení bývá zhruba o 20 procent. Nejčastěji se úraz týká dvanáctiletých dětí, častěji chlapců.

Nejvíce úrazů je v Jihočeském kraji, nejméně pak v Karlovarském. Pojišťovna průměrně vyplatí za tyto úrazy 9 000 korun.

 „Na začátku školního roku nám klienti hlásí nejvíce úrazů u dvanáctiletých dětí, nejčastěji je to při jízdě na kolečkových bruslích nebo na kole,“ uvádí Petr Kohoutek, ředitel úseku pojištění Pojišťovny České spořitelny, a doplňuje: „Výjimečné však nejsou ani úrazy ve škole, kde to bývá hlavně při míčových hrách a při pádu ze židle nebo ze schodů.“

U chlapců je počet úrazů mnohem vyšší než u dívek. Největší rozdíl ukazuje věková kategorie 11 – 14 let, ve které mají chlapci téměř dvakrát tolik úrazů co dívky.

Nejvíce úrazů dětí na začátku školního roku hlásí lidé z Jihočeského, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje. Nejméně jich je naopak v kraji Karlovarském, Libereckém a v Praze.

Témata:  Česká spořitelna děti úrazy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy