Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Barrandově shořely filmové kulisy za miliony! 3 zranění

Hasiči, ilustrační fotografie
Hasiči, ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Obrovský požár vypukl v pátek večer v barrandovských ateliérech v Praze. Měly shořet filmové kulisy za stovku milionů korun, požár pak přeskočil i k nedaleké benzinové pumpě.

Ve filmových ateliérech začalo hořet kolem páté hodiny odpoledne, plameny šlehaly desítky metrů vysoko. Svědci také popsali, že slyšeli výbuchy, pravděpodobně propanbutanových lahví. Od kulis vzplál také okolní porost.

Oheň podle informací televize Nova přeskočil i k nedaleké čerpací stanici, kterou museli evakuovat. Požár se rozšířil kvůli větru, který hořící kousky kulis odvál i k benzince.

Škoda se odhaduje na 100 milionů. Pravděpodobně shořely hotové kulisy zahraničního historického seriálu z období středověku, který se v ateliérech měl začít točit už v o víkendu. Veškeré kulisy už proto byly hotové a mělo jít o největší letošní projekt na Barrandově.

Většina filmařů naštěstí dnes odjela točit na hrad Kokořín. Při požáru se ale zranili 3 hasiči, kteří museli být ošetřeni. Na místě zasahovaly desítky hasičů i policistů, požár už by ale měli jen dohašovat. Oheň dostali pod kontrolu kolem osmé hodiny.

Témata:  požáry hasiči

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy