Facebook je fenomén, ale můžete se na něm stát závislí. První klinika už je na světě

Sociální síť Facebook je fenomén. Může se ovšem také stát internetovou drogou. A se závislostí, byť tou virtuální, je třeba bojovat. Proto se otevřela první klinika, která se zaměřuje přímo na závislost na Facebooku.

Facebook, ilustrační fotografie
reklama

Unikátní klinika ovšem kupodivu nezačala fungovat v Evropě nebo v Americe, kde je přístup k internetu nejsnáz dostupný. Soukromé lékařské zařízení totiž začalo fungovat v severoafrickém Alžírsku.

Jedním z důvodů pro vznik specializované kliniky právě tam jsou obavy, že radikální islamisté zneužívají populární sociální síť k náboru labilních uživatelů, kterým radikálové vymývají mozky a verbují je pro svou "svatou" válku.

Ředitel nové kliniky vzkazuje, že hodlá zatočit se závislostí Alžířanů na "modré magii". V zemi Facebook používá podle odhadů 10 milionů lidí a další přibývají.

Tým vědce Raoufa Boqafy, který zařízení vede, ovšem nenabízí jen terapii pro uživatele sociálních sítí. Klinika totiž disponuje i léčebnými programy pro alkoholiky, silné kuřáky a narkomany, upozorňuje britský Daily Mail.

Témata: facebook

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky