Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Selekce uprchlíků? EU má plán na utlumení migrační krize

Přijímání uprchlíků do Evropy
Přijímání uprchlíků do Evropy
Foto: Tomáš Zdechovský

Evropská unie je připravena odmítnout vstup migrantům, kteří odkládají žádost o azyl poté, co dorazí do jedné ze zemí EU, protože by raději zůstali v jiné zemi. Informovala o tom agentura AP.

Lídři EU předloží návrh na summitu Evropské unie, který se bude konat příští týden. Na základě návrhu by měl být vstup odmítnut těm, kteří "nepožádali o azyl přesto, že na to měli příležitost".

Podle agentury AP ale nemusí být znění návrhu konečné a dokument stále může být upraven.

Tento krok by mohl být významným posunem v řešení migrační krize, protože mnoho lidí utíkajících do Evropy nejprve přichází do Řecka, tam ale o azyl nepožádají, protože chtějí žít raději někde jinde.

Členské státy unie jsou připraveny odmítnout vstup potenciálním migrantům, kteří nepožádají o azyl hned v první zemi EU. Mezinárodní právo ale uvádí, že lidem, kteří mezinárodní ochranu potřebují, nelze odmítnout azyl.

Témata:  uprchlíci

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy