Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Další emisní skandál? Po VW má pořádné problémy i Renault

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Hned po vypuknutí skandálu Volkswagenu s falšováním emisí se spekulovalo o tom, jestli náhodou podobné špinavé triky nevyužívají i jiné automobilky. A nyní kontroloři vtrhli do Renaultu.

Inspektoři podle dostupných informací navštívili několik továren automobilového gigantu. Podle Wall Street Journalu kontroly souvisejí s emisním skandálem německého Volkswagenu. 

Zářijový skandál s podvodným softwarem, který dokázal falšovat při testech produkované emise, otřásl automobilovým trhem, stál místo šéfa koncernu Martina Winterkorna a akcie se rekordně propadly.

Pořádný sešup teď na burzách pocítil právě Renault, jehož akcie od rána ztratily přibližně pětinu hodnoty a akcionáři tak rázem přišli o několik miliard eur.Oficiální místa k neohlášeným kontrolám zatím mlčí, Renault se ovšem zapřísahá, že je vše v nejlepším pořádku a inspektoři neobjevili nic, co by se byť jen vzdáleně blížilo skandálu, který před necelým půl rokem otřásl německým průmyslem.

Témata:  auta

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

Kdo investuje v Česku do kryptoměn?

Podle výzkumu globální platformy pro sběr dat statista.com uvedlo v roce 2022 vlastnictví některé digitální měny 13 % Čechů. V roce 2021, kdy nejznámější kryptoměna bitcoin dosahovala jedněch ze svých nejvýznamnějších maxim, činil podíl kryptoměnových investorů dokonce 15 %. Data také ukazují, že majitelé kryptoměn v Česku se zajímají o technologie a mají zájem na řešení inflace nebo nedostupného bydlení.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy