Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČT čelí další ostré kritice. Nechutná, jednostranná propaganda, stěžuje si radě politik

ČT čelí další ostré kritice. Nechutná, jednostranná propaganda, stěžuje si radě politik

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Česká televize opět čelí kritice. Člen ODS a bývalý člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní (RRTV) vysílání Petr Štěpánek si stěžuje na publicistický pořad 168 hodin, který je podle něj nechutný a propagandistický.

Štěpánek Českou televizi kritizuje dlouhodobě. Ostře se pustil i do moderátorky pořadu 168 hodin. „To, co předvádí Nora Fridrichová v magazínu 168 hodin, už není běžná presstituce, ale veřejná, chcete-li veřejnoprávní, onanie smyslů zbavené pravdoláskovní kurtizány," uvedl na sociálních sítích.

Politik a hudebník, který byl mezi roky 1994 a 2003 členem RRTV, se proto rozhodl na tento orgán i na Radu České televize poslat stížnost. „To, co dlouhodobě prezentuje Česká televize v údajně publicistickém magazínu 168 hodin, nemá nic společného s novinařinou, natož novinařinou televize veřejné služby. Je to už jen nechutná, zcela jednostranná propaganda, což je samozřejmě v rozporu se zákonem o vysílání i zákonem o České televizi," píše v dopise.

Stejně tomu podle něj bylo i v prozatím posledním odvysílaném dílu. „Nijak se v tomto smyslu nelišilo ani pokračování ze dne 29. 11. 2015, možná snad jen v tom, že míra redaktorské sprostoty postoupila o další stupínek výš. Pokud tímto stylem bude Česká televize nadále pokračovat, není daleko chvíle, kdy se občané vzbouří a hromadně onen paskvil, který jim ČT servíruje, přestanou financovat," zlobí se politik.

Vzkaz posílá i členům rady. „Pokud vy jako členové rady akceptujete, že něco tak příšerného se vydává za veřejnoprávní službu, nejste osoby na svých místech. A nezbývá pak než konstatovat: Všeho do času!" dodal ostře dodal Štěpánek.

Témata:  Česká televize

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy