Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Úžasný a bezchybný Andrej, myslí to s námi dobře. Poslanec se pustil do Babiše

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Poslanecká sněmovna bude opět jednat o vyšším zdanění hazardu a o přísnějších podmínkách pro jeho provozovatele. V pátek by vláda měla jednat o novele zvyšující sazby, následně se pak dojde i na úplně nový loterijní zákon. Andrej Babiš koaličním partnerům vzkázal, aby si hlídali své poslance. Toho se chytil jeden z poslanců opozice.

„'Pohlídejte si své poslance,' vzkazuje Andrej Babiš svým koaličním partnerům Bohuslavu Sobotkovi a Pavlovi Bělobrádkovi. Budou se totiž schvalovat přísnější opatření proti hazardu - tomu hazardu, jehož lobby dávno zasekla drápky ve všech tradičních politických stranách. Prosíme vás všechny - občany a novináře - abyste pozorně sledovali, kteří poslanci přichází s 'pozměňovacími návrhy', my slibujeme, že budeme ve střehu a uděláme všechno proto, aby větší ochrana občanů, vyšší zdanění hazardu a celkově větší pořádek a spravedlnost byly nastoleny podle plánu," poslalo hnutí ANO prostřednictvím Facebooku vzkaz svým partnerům.

To zaujalo poslance Jana Farského z klubu TOP 09 a STAN. „Ta sněmovna, to je ale hrozné místo. Jen zdržuje úžasného bezchybného Andreje Babiše od rychlého dosahování výsledků. Skoro dva roky připravoval nový loterijní zákon, který sice sliboval mít hotový za půl roku, ale dovedení k jeho dokonalosti se mu holt protáhlo," ironicky zhodnotil práci ministra financí poslanec.

Pozastavil se i u toho, že Babišovi vadí různé připomínky. „A teď by mu ho poslanci ještě třeba i chtěli měnit a o pár měsíců třeba zdržet. Že jim není hanba! Jak si dovolují nesdílet bezvýhradně názory Andreje Babiše? Taková sněmovna jen překáží efektivnímu řízení státu. Kdyby nepřekážela, to by se vládlo! A kdyby vůbec nebyla, ještě by se ušetřilo," píše poslanec na sociálních sítích.

Poukazuje také na několik výtek, které k zákonu má nejen opozice, ale i odborníci. „A že zákon zavádí cenzuru internetu? No a co, pořádek musí být! A že nijak nebrání pádu patologických hráčů? Můžou si za to přeci sami! A že tak nějak oproti původním proklamacím moc negativní dopady hazardu neomezuje? Podstatné je přeci vybrat více daní!" pustil se do návrhu Farský.

A každý, kdo má námitky by podle něj měl zřejmě mlčet. „A poslanci - zkuste jen ceknout - kdo bude mít jiný názor, bude okamžitě označen za zlobovaného a uplaceného hazardními lobbisty. Už si snad konečně musíte zvyknout, že jediný, kdo má pravdu a myslí to se všemi kolem dobře, je Andrej," posměšně dodal poslanec.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy